Minden, amit érdemes tudni az idei Internet Hungary-ról – Szubjektív gyorstájékoztató időhiányban szenvedőknek

Szerző: | 2017. szept 15 | E-kereskedelem

A digitális szakma legnagyobb konferenciája, az idén 18 éves Internet Hungary, szeptember 26-27-én lesz a siófoki Hotel Azúrban. Két napon át, öt teremben több száz külföldi és hazai előadó tart 10-25 perces előadásokat. Akinek nincs ideje végigolvasni a teljes programot és a hozzá tartozó rengeteg oldalnyi ismertetőt, annak most röviden összefoglaljuk a lényeget.

ih2017.jpg

Az írás elsősorban digitális vállalkozóknak, startuppereknek, e-kereskedőknek, fintech-fanoknak szól, és persze mindenkinek, aki nyitottan gondolkodik, érdeklik a digitális szakma újdonságai és valamit akar kezdeni az életével, mielőtt a robotok mindent elfoglalnak.

Elsőbálozóknak

Aki még nem volt, annak az a fő kérdés: érdemes-e mennem?

A döntéshez fontos segítség lehet, ha címszavakban leírom, nagyjából milyen is ez a konferencia:

 • két nap, rengeteg ember, óriási nyüzsgés (kétezernél több résztvevő!)
 • mindenki ott van, aki számít és akivel érdemes találkozni ebben a szakmában
 • folyamatos mozgás van, a közönség egyik teremből ki, másik terembe be áramlik, attól függően, hogy ki éppen melyik előadásra kíváncsi (a termek egymás mellett vagy közel egymáshoz vannak)
 • az eligazodásban nagy segítség a konferencia appja, amiben be lehet jelölni a megnézendő előadásokat és időben figyelmeztet, hogy odaérjünk (Android, iOS)
 • a szálloda halljában rengeteg kiállítói stand is található, ahol az információs anyagok mellett a kiállítók enni- és innivalóval is ellátják a közönséget
 • a program szünet nélkül tart, az étkezések idejét mindenki maga választja meg (a főétkezéseket a jegyár tartalmazza)
 • néhányan csak az első napra mennek, pedig a legjobb két napra maradni, nem csak az előadások, hanem az esti buli miatt is, ami a networking legjobb terepe
 • szállás az Azúron kívül több más szállodában is foglalható, a helyszínek között folyamatosan kisbuszok szállítják a vendégeket (természetesen díjmentesen), ezekre sosem kell pár percnél többet várni
 • végül, de nem utolsósorban fontos tudnivaló, hogy a konferencia kitalálója és szervezője Csermely Ákos, aki mindenhol ott van, mindent lát és hall – az elsőbálozókra pedig különösen kíváncsi (friss szem, új látásmód, hasznos észrevételek)

Összességében ez egy nagyon jó konferencia, sokan vannak, akik 18 éve járnak rendszeresen. Persze mindenkinek a saját ügyességén, ambiciózusságán és ráfordított energiáján múlik, hogy mindebből mit visz haza. A lehetőség adott, csak el kell menni érte Siófokra!

A programról

A konferencia mottója idén: Késésben vagy? – ami arra próbál célozni, hogy a diszruptív technológiák korában tulajdonképpen mindenki késésben van, aki valamiben nem tör előre. A programban felforgatók-nak fordított (az én fordításomban kerítésszaggató) diszruptív innovátorok a média, a marketing vagy a kereskedelem területén már régebb óta jelen vannak, és a legújabb terület a pénzügyek és bankok világa, ahol a PSD2-nek köszönhetően a fintech vállalkozások robbanása – és esetleg a bankok hanyatlása? – várható.

Egy gyors áttekintés a slágertémákról (a megfelelő programpontra mutató linkkel):

A teljes program többféle módon is böngészhető:

Újdonság: workshopok

Jó dolog előadásokat hallgatni, ha az ember jegyzetel, sokat tanulhat, új irányokra hívhatják fel a figyelmét, és bőven lesz minek utánanézni a konferenciát követő hetekben. A dolgok mélyebb megértésére, sőt megélésére a workshop alkalmas, amiben nem csak hallgatók, hanem résztvevők is vagyunk. A konferencia második napján most két ilyen is lesz:

 • 5 egyszerű lépés – az értékesítés hatékonyságának növelése az értékesítés és a marketing összekapcsolásával. Pam Didner workshopja (angol nyelven) – 27-e szerda 10:00
 • Van egy ötleted? Szeretnéd látni, mekkora benne az üzleti potenciál? – ezt pedig Kis Ervin Egon (azaz jómagam) vezeti a SmartCommerce Consulting csapatával – 27-e szerda 11:30

scc_ws_504x504.jpg

Fontos tudnivalók a workshopokhoz:

További hasznos…

Minden információ megtalálható a konferencia weboldalán. Néhány fontos gyorslink:

Közösségi média:

A SmartCommerce Consulting az Internet Hungary-n

A lángossütőtől a memphisi gyöngyig – Avagy mit ér a konfliskocsi egy autósztrádán?
Kis Ervin Egon előadása – szeptember 26. kedd 10:30–10:45
Kereskedelem terem

Hol van már az okos hűtő?!
Donáth Fruzsina előadása – szeptember 26. kedd 19:20–19:35
Kereskedelem terem

Van egy ötleted? Szeretnéd látni, mekkora benne az üzleti potenciál?
Workshop – szeptember 27. szerda 11:30–13:00
Üvegterem

Legutóbbi bejegyzéseink

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük